Zrajeme a dozrievame

Počítačovo riadené dozrievanie tovaru zaručuje najvyššiu kvalitu banánov pre zákazníka v ktoromkoľvek ročnom období.

Naše zásady manipulácie s banánmi

  • Banán je citlivý na mechanické poškodenie. Pád kartónovej krabice z výšky 30 cm môže spôsobiť odretie a následné hnednutie banánov.
  • Banány sa uchovávajú pri teplote 11 – 18 °C (optimum 14 °C), nižšia teplota alebo prievan môžu spôsobiť poškodenie plodu.
  • V ranom štádiu zrelosti sa banány skladujú v uzavretej fólii (mikroklíma), pri dozrievaní sa fólia otvorí, aby sa zaistila ventilácia plodu.
  • Krabica s banánmi nesmie byť fixovaná ochrannou fóliou, ale musí byť zaistená prirodzená ventilácia.

Pozrite sa, ako zrejeme