Dochádza vám v zime energia? Pripravte si misku výdatnej zeleninovej polievky!

Lady in yellow pullover, with tomato, cucumber, pepper, cabbage, carrots on the table in modern white bright cozy, comfort interior make yummy dish for breakfast for family

Nie je nič lepšieho,  ako  si v zimných dňoch  dopriať  misku teplej a zdravej  polievky. Dodá vám vitamíny, energiu a tak nejak pohladí na duši:). Na tejto  polievke je úžasné to, že si do nej  môžete dať akúkoľvek  zeleninu, ktorú  máte radi. My sme použili mrkvu , zeler, cibuľu, zelenú fazuľku, kukuricu a hrášok.

Ingrediencie

  • 2 a ½ lyžice  olivového oleja
  • 1 a ½ šálky nasekanej  cibule (strednej veľkosti)
  • 2 šálky nakrájanej  mrkvy (cca 4 ks)
  • 1 a ¼ šálky nakrájaného zeleru (cca 3 ks)
  • 4 strúčiky  cesnaku (drveného)
  • 450 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 2 šálky paradajok  bez šupky
  • 3 šálky zemiakov nakrájaných na kostičky (cca 3 stredne veľké zemiaky )
  • 1/3 šálky  nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 bobkové listy
  • ½ čajovej lyžičky sušeného tymianu
  • 1 a ½ šálky nasekaných zelených fazuliek (môže byť  i mrazená)
  • 1 a ¼ šálky kukurice (môže byť  i mrazená)
  • 1 šálka hrášku (môže byť i mrazený)
  • soľ  a čierne korenie

Postup

Najprv si vo  veľkom hrnci ohrejte olivový olej na strednú  teplotu. Pridajte cibuľu , mrkvu, zeler  a nechajte speniť , pridajte cesnak a ešte varte cca pol minúty. Pridajte vývar a nakrájané  paradajky, zemiaky , petržlen, bobkový list, tymián a dochuťte soľou a čiernym korením. Polievku priveďte do  varu a potom  primiešajte nasekané fazuľky. Znížte teplotu na stredne nízku, zakryte hrniec pokrievkou  a varte, dokiaľ  nebudú zemiaky  mäkké cca 20 – 30 minút, potom  pridajte kukuricu a hrášok a varte ďalších 5 minút. Podávajte teplé:).

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi.
Top